Royal berry logo Zoet én vol van smaak

Ons product

De aardbeien bij Royal Berry groeien onder de meest optimale omstandigheden. In het duurzame glastuinbouwgebied Bergerden, tussen Arnhem en Nijmegen, worden de aardbeienplanten iedere dag met liefde verzorgd zodat zij uitstekende kwaliteitsaardbeien geven. De Royal Berry aardbei is dan ook precies wat je van een aardbei mag verwachten: ZOET, SAPPIG, GLANZEND & SMAAKVOL!

Royal Berry heeft een breed assortiment en teelt de allerlekkerste rassen, zoals Elsanta, Malling Centenary, Sonata, Sonsation, Lady Emma, Opera en Furore. De aardbeien groeien altijd volledig uit. Eerder worden ze niet geplukt. Het is mede hieraan dat ze hun heerlijke volle smaak en prachtige glans te danken hebben.

Hoger dan gemiddeld suikergehalteLMF_20150505_Royal_Berry_6759

Onder invloed van licht en CO2 ontstaat suiker in de aardbei. Over het algemeen is het suikergehalte van onze aardbeien hoger dan gemiddeld dankzij een perfecte samenhang tussen de lichthoeveelheid en het CO2 gehalte in de kassen.

Bij Royal Berry zorgen we continue voor een zo optimaal mogelijk klimaat voor de groei van onze volzoete en sappige aardbei. Voor de teelt maken wij gebruik van een aardbeienplant die meerdere malen per jaar aardbeien geeft. Dit biedt zekerheid voor de aardbeienpluk van maart tot december. Bijna het hele jaar rond voorzien wij onze klanten van aardbeien.

Speciale plantenvoeding

Afhankelijk van de periode en de weersomstandigheden is de oogst ieder jaar weer anders. Een goede groei en smaak vragen om constante aandacht en kwaliteitsbewaking Naast water, licht en CO2 krijgen de aardbeienplanten bij Royal Berry speciale plantenvoeding. Dankzij een gedetailleerde analyse van de plant vertelt deze ons precies wat er nodig is. Wij doen alles wat mogelijk is voor de meest optimale groei.

Kwaliteit en onderzoek

Onderzoek vinden wij bij Royal Berry erg belangrijk. Een aardbeienplant gaat een jaar mee. Verbetering van de aardbeienplant heeft onze constante aandacht. Zijn er goede nieuwe rassen verkrijgbaar via onze telers, dan zetten we een aantal planten op kweek. We bekijken hoe de aardbeien groeien, hoe ze smaken en of het een mogelijke verbetering zou kunnen zijn voor de toekomst.

Afhankelijk van het seizoen plukken wij 8 miljoen kg aardbeien per jaar. Royal Berry is PlanetProof, Grasp en Global Gap gecertificeerd, een absolute must in aardbeienland. Daarnaast zijn we meer dan trots op onze BRC Certificering.