Royal berry logo Zoet én vol van smaak

Binnenkas

Iedere dag zorgen we bij Royal Berry voor de meest gunstige omstandigheden voor de aardbeienteelt in de kassen. De aardbeien aan de aardbeienplanten groeien op in 35 hectare moderne en hoge kassen. Gunstig voor het binnenvallende licht dat nodig is voor een goede groei en de juiste smaakkwaliteit van de aardbei. Om de lichtkwaliteit te waarborgen houden we de daken van de kassen extra goed schoon. Elk stukje zonnestraal dat binnenvalt, is immers belangrijk.

Koel binnenklimaat voor een gunstige langzame groeiLMF_20160526_Royal_Berry_3129

Naast voldoende licht is een aangename koele temperatuur van essentieel belang voor een kwalitatief goede en smaakvolle aardbei. Onze kassen zijn uitgerust met dak beregening voor een beter klimaat. In een koele omgeving groeien aardbeien langzamer, waardoor de smaak van de aardbei beter wordt.

Hoog CO2 gehalte voor de perfecte zoetheid

Behalve licht en de juiste temperatuur speelt het CO2 gehalte in de kassen een belangrijke rol. Aardbeien gedijen nou eenmaal goed bij een hogere concentratie CO2 in de lucht. Door het toevoegen van CO2 in de kas optimaliseren we het binnenklimaat zo maximaal mogelijk. Hiermee creëren we de perfecte combinatie van licht en CO2, goed voor een hoog suikergehalte in de aardbei. Het hoge suikergehalte geeft de Royal Berry precies de juiste zoetheid. Dat is waar we dagelijks naar streven en waar onze aardbei om bekend staat.

Continue aardbeienproductie

Door een goede kwaliteitsbewaking geven onze aardbeienplanten een continue aardbeienproductie. In de binnenkas telen wij het ras Elsanta, Malling Centenary, Sonata en Sonsation.
Op jaarbasis wij ongeveer 8,0 miljoen kg aardbeien. Tijdens de piek productie komt dit neer op:

20.000 kg per dag, 140.000 kg per week voor de buitenteelt en 50.000 kg per dag, 350.000 kg per week voor de binnen teelt.  Deze gaan voornamelijk naar Engeland, Duitsland, Nederland en Scandinavië.